ΙΟΥΝΙΟΣ 2016

100105

Στην κορυφή της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας και Θράκης 

το Προαγωνιστικό του ΟΦΘΑ!!!

Τέσσερα χρόνια χρειάστηκαν για να επιστρέψει στην κορυφή της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας & Θράκης η προαγωνιστική ομάδα του ΟΦΘΑ!

Το Σάββατο που μας πέρασε πραγματοποιήθηκαν στην Καβάλα οι Θερινοί αγώνες προαγωνιστικών ηλικιών με τη συμμετοχή 10 ομάδων και 300 και πλέον κολυμβητών-τριων.

Η προαγωνιστική ομάδα του ΟΦΘΑ αποτελούμενη από 51 κολυμβητές-τριες κράτησε την καλύτερη εμφάνιση για το τέλος! Κατέκτησαν συνολικά 64 μετάλλια ( 35 χρυσά, 11 ασημένια και 18 χάλκινα μετάλλια). Σαν καλοκουρδισμένο ρολόι, με πάθος, εκπληκτική τεχνική κατάρτιση και ωριμότητα, στρατηγική και τακτική που θα ζήλευαν έμπειροι κολυμβητές, τα μικρά δελφινάκια του ΟΦΘΑ κέρδισαν σχεδόν όλες τις προσωπικές τους μονομαχίες αλλά κυρίως τα ομαδικά αγωνίσματα και κατάφεραν αυτό που στην αρχή της χρονιάς φάνταζε απίθανο…την ΚΟΡΥΦΗ!

 

“κάθε χρόνο ξεκινώντας μια κολυμβητική χρονιά, νομίζω πως δεν θα υπάρξει αντάξια της προηγούμενης. Έτσι και φέτος. Κάθε χρόνο όμως κάνω λάθος… Έρχονται αυτοί οι μικροί κολυμβητές με καρδιά πρωταθλητή να με διαψεύσουν και να μου δείξουν πως τα όνειρα και οι στόχοι δεν έχουν ταβάνι! Όλα τα παιδιά φέτος έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό σε μια δύσκολη χρονιά γεμάτη πολλές απαιτήσεις.

Χαμόγελα, ευτυχία, ικανοποίηση, αγάπη, ανιδιοτέλεια αλλά και κούραση, λύπη, κλάμα, στεναχώρια είναι μερικά από τα συναισθήματα που ζήσαμε όλοι μαζί καθημερινά… Όλα αυτά όμως είναι που κάνουν την ενασχόληση με την κολύμβηση να αξίζει, και δεν συγκρίνετε, ούτε ανταλλάσσετε με καμία νίκη!

Νιώθω την ανάγκη να εκφράσω μέσα από την καρδιά μου πρώτα στα παιδιά και μετά στους γονείς ένα μεγάλο ευχαριστώ!!! “

 

ραντεβού το Σεπτέμβρη!!!

ο προπονητής    Τάσος Καλλιτσάρης

Μία ακόμη μεγάλη επιτυχία ήρθε να προστεθεί στις πάμπολλες πλέον του ΟΦΘΑ. Το Σάββατο 18 Ιουνίου και στα πλαίσια του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ανοιχτής Θάλασσας, ο  Γιάννης Στούρας κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 5.000 μ (και το πρώτο μετάλλιο της Αλεξανδρούπολης σε ανάλογους  αγώνες) στον καταπληκτικό στίβο της λίμνης Βεγορίτιδας μετά από έναν αγώνα που όμοιός του δεν υπήρξε ποτέ σε τέτοιο πρωτάθλημα!!! Παραθέτουμε το σχόλιο του δελτίου τύπου της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας: «Μεγάλοι πρωταγωνιστές της ημέρας ήταν οι νικητές στα 5χλμ. Ανδρών και γυναικών, Σπύρος Γιαννιώτης και Κέλυ Αραούζου, ενώ ο πιο συγκλονιστικός αγώνας διεξήχθη στα 5χλμ. Παίδων, όπου η νίκη κρίθηκε σε 33 μόλις εκατοστά του δευτερολέπτου με τον Κωνσταντίνο Εγγλεζάκη του ΑΝΟ Γλυφάδας να παίρνει τη νίκη στο νήμα κόντρα στον Ιωάννη Στούρα του ΟΦΘ Αλεξανδρούπολης.». Η δήλωση αυτή και μόνο δείχνει την πραγματικότητα, που δεν είναι άλλη από το ότι ο Γιάννης μόνο από απειρία και ενώ ήταν μπροστά δεν κατάφερε να ενεργοποιήσει το χρονόμετρο τερματισμού και να πανηγυρίσει το χρυσό μετάλλιο. Ο ΟΦΘΑ συμμετείχε τελευταία φορά σε Πρωτάθλημα Ανοιχτής Θάλασσας στη Νικήτη το 2011!

Και μία εβδομάδα πριν, διεξήχθη το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών στο Άλιμο Αττικής(10-12/6/2016),  με τον  Αργύρη Τυλιγαδά να κατακτά την 5η θέση στον τελικό των 200μ πεταλούδας Ανδρών και μάλιστα με νέο ατομικό ρεκόρ (2΄04΄΄43), βάζοντας ακόμη μια φορά τον ΟΦΘΑ στην ελίτ των συλλόγων της Ελλάδας!!!Η επίδοσή του και η θέση του στον τελικό , που είναι ατομικό ρεκόρ του Αργύρη, καταδεικνύει ακόμη μια φορά ότι η κολύμβηση αρχίζει ουσιαστικά μετά το Λύκειο με μεγαλύτερη ωριμότητα και χρόνο ενασχόλησης με τον αθλητισμό.

 Οι  επιτυχίες αυτές αποτελούν ένα ακόμη μεγάλο παράδειγμα για την εκπληκτική δουλειά που γίνεται στις τάξεις της ομάδας του ΟΦΘΑ που με σωστό προγραμματισμό, υπομονή και κυρίως διάρκεια στο χρόνο, καταφέρνει να μονοπωλεί και να πρωταγωνιστεί κολυμβητικά.

Το κολυμβητικό οικοδόμημα που λέγεται Ο.Φ.Θ.Α. είναι φτιαγμένο με γερά θεμέλια αγάπης για το άθλημα της κολύμβησης, εμπειρία κολυμβητική-προπονητική-εκπαιδευτική και κυρίως βασίζεται στην  ειλικρίνεια και την ευθύτητα των ανθρώπων που το περιβάλουν.

 

IDM BERLIN 2016”

Επιτυχιών συνέχεια και για τον Δημήτρη Καρυπίδη και τον Δημοσθένη Μιχαλεντζάκη .

Ο Δημήτρης Καρυπίδης στη διοργάνωση “IDM BERLIN 2016” κατάφερε να πραγματοποιήσει 1 πανελλήνιο ρεκόρ στα 200μ ύπτιο κατηγορίας S1, 2 νέα ατομικά ρεκόρ στα 200μ ελεύθερο και 200μ ύπτιο στην ίδια κατηγορία και να συλλέξει 6 μετάλλια, 4 χρυσά και 2 ασημένια. Η διοργάνωση ήταν στα πλαίσια της προετοιμασίας του για το Ρίο της Βραζιλίας, στους Παραολυμπιακούς Αγώνες.


Συγκίνηση και περηφάνια για μια ακόμη φορά με την επιτυχία του Δημοσθένη .

Ο Δημοσθένης στην ίδια διοργάνωση πέτυχε νέο Παγκόσμιο ρεκόρ στα 200μ. πεταλούδας κατηγορίας Ανδρών με χρόνο 2’10’’25 και χρυσό μετάλλιο ενώ ήταν η μοναδική φορά που ακούστηκε ο εθνικός ύμνος μέσα στο Βερολίνο!!!!

 

Τελευταίος σταθμός πριν το Ρίο και για τους δύο το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που διεξάγεται στην Αθήνα και στις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ το Σαββατοκύριακο 25-26/6/2016.

 

 

To Διοικητικό Συμβούλιο 

του Ομίλου Φίλων Θαλάσσης Αλεξανδρούπολης