Με ηλεκτρονικό σύστημα χρονομέτρησης εξοπλίζεται το Δημοτικό Κολυμβητήριο Αλεξανδρούπολης

 

31

Το Δ.Σ. του Ο.Φ.Θ.Α. και όλη η κολυμβητική οικογένεια του Ομίλου θα ήθελε να συγχαρεί τον Δήμαρχο της Αλεξανδρούπολης, το δημοτικό συμβούλιο και όλους τους υπαλλήλους και συνεργάτες του δήμου που με τις προσπάθειές τους κατέστησαν δυνατό να ολοκληρωθεί η λειτουργική χρήση του κολυμβητηρίου με τη δικαστική δικαίωση για την εγκατάσταση του πιο σύγχρονου συστήματος χρονομέτρησης και ανακοίνωσης αποτελεσμάτων.

Η δημοτική αρχή από την πρώτη στιγμή, κλείνοντας τα αυτιά σε μίζερες φωνές, που στις μέρες μας έχουν πληθύνει, κοίταξε το μέλλον και όχι το παρόν της πόλης και επέμεινε στην εγκατάσταση του συγκεκριμένου τύπου ηλεκτρονικών χρονομέτρων και πίνακα. Τέτοιο ηλεκτρονικό σύστημα υπάρχει μόνο στο κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ και στην Αλεξανδρούπολη. Ο δρόμος πια είναι ανοιχτός για τη διενέργεια αγώνων παγκόσμιας κλάσης αλλά μπορεί πια η πόλη μας να καταστεί τουριστικός προορισμός για την υψηλού επιπέδου προετοιμασία ομάδων καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.
Ευχόμαστε αυτή η προσπάθεια να έχει συνέχεια και οι υπεύθυνοι της ανάπτυξης του τουρισμού της πόλης, σε συνεργασία με τους ανθρώπους της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, να καταστρώσουν ένα υπεύθυνο και μακρόπνοο σχέδιο προς αυτή την κατεύθυνση.
Ο Όμιλος Φίλων Θαλάσσης δηλώνει παρών στην προσπάθεια αυτή και είναι έτοιμος να συμβάλει με οποιοδήποτε τρόπο του ζητηθεί.
Συγχαρητήρια και πάλι σε όλους όσοι συνέβαλαν στην ευτυχή αυτή κατάληξη!

Για το Δ.Σ. του Ομίλου
Ο πρόεδρος
Βαγενάς Στέλιος

 

Γραφείο Τύπου Δήμου Αλεξανδρούπολης

Με αγωνιστικό και ηλεκτρονικό σύστημα χρονομέτρησης των υψηλότερων προδιαγραφών και αξιοπιστίας εξοπλίζεται το Δημοτικό Κολυμβητήριο Αλεξανδρούπολης μετά και από την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου

Με την υπ. αριθμ. 486/2017 απόφαση του VI Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου ανακαλείται η 2/2017 προσβαλλόμενη Πράξη της Αναπληρώτριας Επιτρόπου στην Υπηρεσία του Ελεγκτικού Συνεδρίου στο Νομό Έβρου, που αφορά την «Προμήθεια Αγωνιστικού και Ηλεκτρονικού Συστήματος Χρονομέτρησης για το Κολυμβητήριο Αλεξανδρούπολης».

Μετά τη θετική και αναμενόμενη αυτή εξέλιξη η Δημοτική Αρχή συνεχίζει να εργάζεται με οραματικό σχεδιασμό και προσηλωμένη στο στόχο της που είναι η εξασφάλιση κορυφαίων υποδομών, υπηρεσιών και αγαθών για τους πολίτες του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Πλέον, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης προτίθεται, σε συνεργασία με την Κ.Ο.Ε. να διεκδικήσει σε πρώτη φάση κάποια διεθνή διοργάνωση. Με αυτόν τον τρόπο θα διεξάγει διεθνείς αγώνες υψηλού επιπέδου αλλά και θα πετύχει την αναγνωρισιμότητα της πόλης και στο εξωτερικό, μέσω του κολυμβητηρίου, καθώς εξοπλισμός τέτοιου υψηλού επιπέδου δεν υπάρχει πουθενά στην ελληνική επικράτεια και μάλιστα το καθιστούν ένα από τα καλύτερα στην Ευρώπη. Επίσης, θέλει να δημιουργήσει στο κολυμβητήριό του συνθήκες όμοιες με αυτές που συναντούν οι αθλητές στις μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις και να προσελκύσει αθλητές και ομάδες από όλο τον κόσμο, με σκοπό την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού.
Προκειμένου λοιπόν να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, αποφασίστηκε – πλέον και με τη σύμφωνη γνώμη του Ελεγκτικού Συνεδρίου – η προμήθεια του εξοπλισμού του σύγχρονου Δημοτικού Κολυμβητηρίου με αγωνιστικό και ηλεκτρονικό σύστημα χρονομέτρησης υψηλών προδιαγραφών και αξιοπιστίας που έχει χρησιμοποιηθεί σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα – Κύπελλα και Ολυμπιακούς Αγώνες.

Τέλος, θα πρέπει να επισημανθεί ότι εξαιτίας της ανωτέρω Πράξης της Αναπληρώτριας Επιτρόπου, η οποία πριμοδοτήθηκε και από τις αρνητικές τοποθετήσεις δημοτικού συμβούλου, προκλήθηκε τετράμηνη καθυστέρηση στην όλη διαδικασία που είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια αξιόλογων διοργανώσεων κολύμβησης, καθότι το Κολυμβητήριό μας εκ των πραγμάτων δεν είχε τη δυνατότητα να τις διεκδικήσει.