Galatasaray Κωνσταντινούπολη

Αγώνες με άρωμα Ανατολής !!!

 

 

Την Κυριακή 9 Μαΐου αργά το βράδυ επέστρεψε η αποστολή του Ο.Φ.Θ.Α. από την Κωνσταντινούπολη γεμάτη εμπειρίες, γνώσεις, νέες γνωριμίες, επιτυχίες αλλά και πολλά μετάλλια στις αποσκευές της.

Η αποστολή ξεκίνησε την Παρασκευή το πρωί και πρώτος σταθμός της ήταν η πλατεία Ταξίμ για μεσημεριανό και στη συνέχεια το κολυμβητήριο της Galatasaray και η προπόνηση της ομάδας. Στη συνέχεια η ομάδα κατέλυσε στο ξενοδοχείο Marmara Sisli και μετά την απαραίτητη ξεκούραση, το βράδυ περιελάμβανε φαγητό σε εστιατόριο και βόλτα στο κέντρο της πόλης και το Ελληνικό Προξενείο.

Το Σάββατο τα περιελάμβανε όλα…το πρωί επίσκεψη σε ένα από τα ομορφότερα και μεγαλύτερα ενυδρεία της Ευρώπης, το μεσημέρι αγώνες με τη μεγάλη ομάδα της Galatasaray, φαγητό σε εστιατόριο και 2ωρη βόλτα για ψώνια σε ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα της Ευρώπης.

Την Κυριακή υπήρξε ξενάγηση στην Αγιά Σοφιά, το Μπλε τζαμί, τον ιππόδρομο και μια γεύση από το ανάκτορο Τοπκαπί ενώ στη συνέχεια η ομάδα πραγματοποίησε κρουαζιέρα στο Βόσπορο και τελευταίος της σταθμός ήταν το Φανάρι και το Πατριαρχείο.

Στο αγωνιστικό κομμάτι η εμφάνιση της ομάδας ήταν καταπληκτική!

  • 26 μετάλλια στο σύνολο (12 χρυσά, 8 ασημένια και 6 χάλκινα μετάλλια) ο τελικός απολογισμός!
  • Από τους 23 κολυμβητές/τριες οι 18 γεύτηκαν τη χαρά τουλάχιστον ενός μεταλλίου!
  • Πραγματοποιήθηκαν 10άδες ατομικά ρεκόρ 25άρας πισίνας!
  • Πραγματοποιήθηκαν 10 νέα τρομερά ρεκόρ ομάδας Προαγωνιστικής ομάδας 25άρας πισίνας!

 

Στα αξιοσημείωτα των αγώνων…

  • Το εκπληκτικό κολυμβητήριο της Galatasaray και οι απίστευτες εγκαταστάσεις-προπονητήριο της ομάδας, το οποίο ήταν ένα από τα έξι που έχει η ομάδα και που φιλοξενεί πάνω από 600 αθλητές στο καθένα!
  • Να σημειωθεί πως το κολυμβητήριο ήταν διαστάσεων 50μ x 25 μέτρων γεγονός που χρησιμοποιούταν και σαν 50άρι αλλά και σαν 25άρι 20διαδρομών (έτσι το γνωρίσαμε εμείς…)
  • Η Galatasaray συμμετείχε στους αγώνες με 100 επίλεκτους κολυμβητές-τριες.
  • Παρόλη την πληθώρα και την ποιότητα μιας τόσο μεγάλης ομάδας (ο μεγαλύτερος σύλλογος στην Τουρκία) η ομάδα μας με μόλις 23 κολυμβητές-τριες (από τους 70 που αριθμεί στις ηλικίες αυτές) κατάφερε για άλλη μια φορά να αφήσει το στίγμα της και να αναδείξει τη ποιοτική δουλειά που γίνεται στο σύλλογό μας!

 

Η αποστολή μπορεί να ολοκληρώθηκε, όμως ήδη νοσταλγούμε τις όμορφες και γεμάτες συγκινήσεις στιγμές που ζήσαμε!

Η αποστολή για αγώνες στο εξωτερικό μετά και την 3η συνεχή χρονιά (2008-Χάβρη-Γαλλία, 2009-Βερολίνο-Γερμανία, 2010-Κων/πολη-Τουρκία) αποτελεί πλέον θεσμό για την ομάδα μας, και ήδη προπονητές και παράγοντες της ομάδας ετοιμάζουν την επόμενη αποστολή για το 2011 σε διοργάνωση με τις μεγαλύτερες κολυμβητικά δυνάμεις του κόσμου!!!

Στόχος τέτοιων αποστολών δεν είναι τόσο τα μετάλλια και οι διακρίσεις, όσο η γνωριμία μας με διαφορετικές κουλτούρες, αθλητικές νοοτροπίες και τρόπους σκέψεις.

Η κολύμβηση στο σύλλογό μας είναι κάτι περισσότερο από ένα άθλημα…είναι τρόπος ζωής…πόσο μάλιστα στα δύσκολα χρόνια που έρχονται μπροστά μας! Όπου, όπως στις περισσότερες προηγμένες χώρες έτσι και στη χώρα μας θα πρέπει κάποια στιγμή ο αθλητισμός να πάρει τη θέση που του αξίζει!

Το κολυμβητικό οικοδόμημα που λέγεται Ο.Φ.Θ.Α. είναι φτιαγμένο με γερά θεμέλια αγάπης για το άθλημα της κολύμβησης, εμπειρία κολυμβητική-προπονητική-εκπαιδευτική και κυρίως βασίζεται στην  ειλικρίνεια και την ευθύτητα των ανθρώπων που το περιβάλουν!

Ο χρόνος αποτελεί τον μεγαλύτερο κριτή… 2004 – 2010  και… Keep swimming!!!

 

 

FOTO

https://plus.google.com/photos/113490683366433208552/albums/5471169676994658417?banner=pwa