Διασυλλογική διοργάνωση ΟΙΚΟΝΟΜΕΙΑ

ΠΡΟΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ

 

ΤΡΟΜΕΡΟ…FINISH ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΛΦΙΝΑΚΙΑ ΜΑΣ !!!

 

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε πραγματοποιήθηκε στις Σέρρες η Διασυλλογική διοργάνωση ΟΙΚΟΝΟΜΕΙΑ 2009 με τη συμμετοχή 16 ομάδων (10 ομάδες από τη Β. Ελλάδα και 6 από τη Βουλγαρία).

Όλα ξεκίνησαν την Παρασκευή το μεσημέρι με την αποστολή να ταξιδεύει στην πόλη της Δράμας, στην Ονειρούπολη και το χωριό του Αϊ Βασίλη!!! Αθλητές, προπονητές, συνοδοί και γονείς διασκέδασαν και έζησαν από πολύ νωρίς το κλίμα των Χριστουγέννων!!!

Στο αγωνιστικό κομμάτι και με το επίπεδο των αγώνων πολύ αυξημένο          (δυσκολότερη διοργάνωση από αυτή της Δράμας), με τις ομάδες της Βουλγαρίας να διαθέτουν εξαιρετικούς αθλητές και την Πρωταθλήτρια Κ. Μακεδονίας  ομάδα του ΠΑΟΚ πλήρη, τα δελφινάκια του Ο.Φ.Θ.Α με 15 απουσίες και με τις 12άρες κολυμβήτριες μας να κολυμπούν μόνο τη μια από τις τρείς αγωνιστικές ενότητες (λόγω αγώνων το Σάββατο στην Καβάλα με το Αγωνιστικό τμήμα) έδωσαν πραγματικές «μάχες» μέσα στην πισίνα και ξεπέρασαν για άλλη μια φορά τους εαυτούς τους!!!

Η ομάδα μας συγκέντρωσε 14 χρυσά, 15 ασημένια και 13 χάλκινα μετάλλια (42 στο σύνολο) καταλαμβάνοντας τη 2η θέση στη Γενική κατάταξη των συλλόγων πίσω από την πολύ ισχυρή ομάδα της Δράμας.

Στα αξιοσημείωτα…

  • 27 από τους 30 κολυμβητές/τριες μας γεύτηκαν τη χαρά ενός τουλάχιστον μεταλλίου (ποσοστό 90%) κάτι που πραγματοποιείται για 1η φορά
  • Πραγματοποιήθηκαν 42 νέα ατομικά ρεκόρ χωρίς της σκυταλοδρομίες και 7 νέα τρομερά ρεκόρ ομάδας!!!
  • Από τα 69 ατομικά αγωνίσματά μας τα 35 ήταν θέση μεταλλίου, τα 22 πλασαρίσματα στην οχτάδα ενώ μόλις τα 12 ήταν σε θέσεις πέραν της όγδοης!!!
  • Ενδεικτικό του πολύ δυνατού ανταγωνισμού είναι το γεγονός πως μέχρι το Σάββατο το βράδυ 4 ομάδες μεταξύ των οποίων και η δική μας βρίσκονταν στη 2η θέση της Γενικής κατάταξης με 5 χρυσά μετάλλια…
  • Η απίστευτη ωριμότητα, το πάθος και η δίψα για διάκριση και την κατάληψη της 2ης Θέσης που έδειξαν τα δελφινάκια μας στην τελευταία αγωνιστική ενότητα κατακτώντας τα 9 από τα 14 χρυσά μας μετάλλια!!!
  • Ο αγώνας αυτός δεν αποτελούσε προπονητικό στόχο της ομάδας (προηγήθηκαν 2 εβδομάδες αρκετά έντονης προπόνησης)
  • Η ομόφωνη βράβευση εκ μέρους των διοργανωτών και της Επιτροπής κολύμβησης Κ. Μακεδονίας στον κολυμβητή της ομάδας μας Μιχαλεντζάκη Δημοσθένη για το ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ και την προσπάθειά του!

Τέλος για άλλη μια φορά η παρουσία των γονιών μας στις κερκίδες του κολυμβητηρίου ήταν καταπληκτική και τους ευχαριστούμε πολύ!!!

Για τον Ο.Φ.Θ.Α.

Ο Έφορος & οι Προπονητές