“ΦΑΡΟΣ – ΕΛΕΝΑ ΣΑΪΡΗ 2022” στις 4 – 6 Mαρτίου 2022.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ  ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Ο ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (Ο.Φ.Θ.Α.) , σε συνεργασία με το ΔΗΜΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ και την ΠΕ.ΚΟ.ΑΝ.ΜΑ.Θ και υπό την αιγίδα της Κ.Ο.Ε. διοργανώνει τον διεθνή  αγώνα κολύμβησης αγωνιστικών κατηγοριών με την επωνυμία  “ΦΑΡΟΣ – ΕΛΕΝΑ ΣΑΪΡΗ 2022που θα διεξαχθεί στην Αλεξανδρούπολη στις 4 – 6 Mαρτίου 2022.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο Δημοτικό κολυμβητήριο Αλεξανδρούπολης 50μ, 10 διαδρομών με νέο ηλεκτρονικό σύστημα χρονομέτρησης ΟMEGA, σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς κολύμβησης της FINA. Οι χρόνοι είναι επίσημοι και θα καταχωρηθούν στο αρχείο της Κ.Ο.Ε.

Τα αποτελέσματα των αγώνων θα αναρτώνται στους πίνακες ανακοινώσεων 10′ μετά την τέλεση του αγωνίσματος.

Οι χρόνοι που θα επιτευχθούν, θα ληφθούν υπ’ όψη για την συμμετοχή των κολυμβητών-τριών για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών , Έφηβων – Νεανίδων, το  Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών , Έφηβων – Νεανίδων καθώς και για τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα.

ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ : 

Οι αγώνες θα διεξαχθούν σε 5 αγωνιστικές ενότητες:  

1η αγωνιστική ενότητα – Παρασκευή 4/3/2022 απόγευμα

Ώρα προθέρμανσης :  16:30 – Ώρα έναρξης αγώνων : 17:30  

2η αγωνιστική ενότητα – Σάββατο 5/3/2022 πρωί

Ώρα προθέρμανσης :  08:00 – Ώρα έναρξης αγώνων :  09:30 – Προκριματικοί 

3η αγωνιστική ενότητα– Σάββατο 5/3/2022 απόγευμα

Ώρα προθέρμανσης :  16:15 Τελετή έναρξης :  17:15 – Ώρα έναρξης αγώνων :  17:30 – Τελικοί 

4η αγωνιστική ενότητα – Κυριακή 6/3/2022 πρωί

Ώρα προθέρμανσης :  08:30 – Ώρα έναρξης αγώνων :  09:30 – Προκριματικοί 

5η αγωνιστική ενότητα – Κυριακή 6/3/2022 απόγευμα

Ώρα προθέρμανσης :  15:30 – Ώρα έναρξης αγώνων :  16:30 – Τελικοί 

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

 • Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι σύλλογοι που ανήκουν στη δύναμη της Κ.Ο.Ε, με αθλητές-τριες των αγωνιστικών κατηγοριών, όπως επίσης και οι σύλλογοι του εξωτερικού που θα δηλώσουν ενδιαφέρον. 
 • Όλοι οι συμμετέχοντες σύλλογοι μαζί με τις δηλώσεις αγωνισμάτων πρέπει να καταθέσουν και την απόφαση της Ειδικής Αθλητικής Αναγνώρισης του σωματείου τους από την Γ.Γ.Α.  
 • Κάθε κολυμβητής-τρια ανά σύλλογο, δικαιούται να αγωνισθεί σε μέχρι και τέσσερα (4) αγωνίσματα συνολικά και μέχρι δύο (2) αγωνίσματα ανά αγωνιστική ενότητα. Οι κολυμβητές-τριες μέλη των Προεθνικών Ομάδων Α΄ δεν έχουν περιορισμό συμμετοχής.
 • Δεν θα επιτραπεί στους αγώνες, η εκτός συναγωνισμού συμμετοχή.
 • Αθλητές ξένων χωρών θα συμμετάσχουν με τους χρόνους που έχουν πετύχει σε διεθνείς αγώνες ή σε αγώνες των ομοσπονδιών των χωρών τους.
 • Το πρωί θα διεξάγονται οι προκριματικοί ως εξής: Θα γίνουν οι 3 ταχύτερες σειρές όλων των αγωνισμάτων , θα ακολουθήσει μισή ώρα προθέρμανση και μετά θα γίνουν πάλι όλα τα αγωνίσματα με τις υπόλοιπες σειρές που απομένουν. Το απόγευμα οι τελικοί σε δύο σειρές Α’ και Β’ τελικός με τους 16 καλύτερους χρόνους μέχρι και τα αγωνίσματα των 200μ.. Στην περίπτωση  που οι συμμετέχοντες στον μικρό τελικό είναι λιγότεροι από 6 , τότε δεν θα πραγματοποιείτε  ο μικρός τελικός .   
 • Το πρωί το αγώνισμα των 400μ. ελεύθερο θα διεξαχθεί σε προκριματικές σειρές και το απόγευμα σε μία τελική σειρά με τους 8 καλύτερους χρόνους. 
 • Το αγώνισμα των 400μ. μικτής ατομικής θα διεξαχθεί σε τελικές σειρές.
 • Τα αγωνίσματα των 1500μ. γυναικών και 800μ. ανδρών θα διεξαχθούν σε μία μόνο τελική σειρά με τους 8 καλύτερους δηλωθέντες χρόνους  
 • Τα αγωνίσματα των 1500μ. ανδρών και 800μ. γυναικών θα διεξαχθούν σε δύο τελικές σειρές με τους 16 καλύτερους δηλωθέντες χρόνους.
 • Το κόστος συμμετοχής του κάθε κολυμβητή/τριας που ανέρχεται στα 20 € (3€ για την ΚΟΕ)και θα καταβληθεί στη γραμματεία πριν την έναρξη των αγώνων.  Εξαιρούνται κολυμβητές και κολυμβήτριες της Εθνικής Ομάδας Ανδρών – Γυναικών που έλαβαν μέρος με τα εθνικά χρώματα στις μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις κατά την περίοδο 2020 – 2021 και οι κολυμβητές – τριες που ανήκουν στην Προεθνική ομάδα Α΄ την περίοδο 2021-22.
 • Οι αγώνες θα διεξαχθούν με την μορφή ανοικτής κατηγορίας και οι αθλητές θα τοποθετούνται στις σειρές με βάση τον καλύτερο χρόνο τους ανεξάρτητα από την ηλικία τους.  
 • Οι χρόνοι με βάση τους οποίους πραγματοποιούνται όλα τα αγωνίσματα προσδιορίζονται από την καλύτερη επίσημη επίδοση σε πισίνα 50μ από 1/1/2021. 

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

 • Θα δοθούν  μετάλλια στους τρεις πρώτους νικητές –τριες των απογευματινών τελικών του κάθε αγωνίσματος.
 • Ο καλύτερος Κολυμβητής και η καλύτερη κολυμβήτρια βάση διεθνούς βαθμολογίας της FINA θα βραβευθούν με το χρηματικό έπαθλο των 300€
 • Τέλος χρηματικό έπαθλο αξίας 100,00€ ή αντίστοιχης αξίας σε δώρα θα απονεμηθούν στους κολυμβητές και τις κολυμβήτριες που θα πετύχουν πανελλήνια ρεκόρ.
 • ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ :

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να κατατεθούν το αργότερο μέχρι την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25/2/2022 στο γραφείο της Περιφερειακής Επιτροπής Κολύμβησης Ανατ. Μακεδονίας & Θράκης (τηλ FΑΧ: 2510 223434, email: pekoanmath@yahoo.gr)  και στο email του συλλόγου  oftha.alexandroupolis@gmail.com .

Διαγραφές ή διορθώσεις θα πρέπει να πραγματοποιηθούν έως την  ΤΕΤΑΡΤΗ 2/3/2022 και ώρα 14.00 το αργότερο όπου θα γίνει και η τελευταία ανάρτηση συμμετοχών και φύλλου αγώνα στο διαδίκτυο και πέραν αυτού του χρονικού ορίου καμία άλλη αλλαγή ή διαγραφή δεν θα πραγματοποιηθεί.

Οι δηλώσεις συμμετοχής ανά αγώνισμα και ανά σύλλογο καθώς και τα αποτελέσματα των αγώνων θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ www.koe.org.gr στην ενότητα Περιφερειακή Επιτροπή Κολύμβησης Αν. Μακεδονίας  και Θράκης – Ανακοινώσεις.  

Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία.

            Για πληροφορίες και διευκρινήσεις απευθυνθείτε  στον προπονητή κ. Γιώργο Τυλιγαδά  (τηλ. 6945381427), στην προπονήτρια κυρ. Γιώτα Αθανασίου (τηλ. 6977625479) στον προπονητή κ. Τάσο Καλλιτσάρη (τηλ. 6944589677) ,στον έφορο κ. Αλεξάκη Κων/νος (τηλ. 6974709746) και στη Πρόεδρο του ΟΦΘΑ  κυρ. Ρουσσίδου Χριστίνα (τηλ. 6975906707).      

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ:

Για τους κολυμβητές και τις κολυμβήτριες .

Θα τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτοκόλλα που θα ισχύουν την εβδομάδα της διεξαγωγής των αγώνων. Θα ακολουθήσει παράρτημα της παρούσης που θα διευκρινίζει τι θα ισχύσει.

Για οποιαδήποτε αλλαγή των μέτρων θα υπάρξει ενημέρωση την εβδομάδα διεξαγωγής των αγώνων σε όλους τους συλλόγους που θα δηλώσουν συμμετοχή.