Χαβαλέδεια… ετών 7…!!!

 

 

Χαβαλέδεια….Όλα ξεκίνησαν τη σεζόν 2003-2004….Ήταν Σεπτέμβριος και ήμασταν ακόμη στην προηγούμενή μας ομάδα…το Ν.Ο Αλεξ/πολης!

Τάσος και Γιώργος πίνοντας καφέ και συζητώντας καθημερινά και για πολλές ώρες για κολύμβηση, κολύμβηση…αλλά και κολύμβηση δημιουργήσαμε το θεσμό που μετά από λίγο ονομάστηκε Χαβαλέδεια….Νονά ;;;; Η Γιώτα !!!!

…και έτσι λοιπόν ξεκίνησε….

Στην αρχή η μορφή του ήταν πάρα πολύ απλή…μέχρι τελικά να πάρει τη σημερινή του μορφή (και μέχρι φυσικά να το βελτιώσουμε κι άλλο…).

Αγωνιστικό και προ αγωνιστικό τμήμα χωρισμένο σε δύο ομάδες…Καρχαρίες και Δελφίνια με τους αθλητές ανάμικτα χωρισμένους ώστε οι ομάδες να είναι ισοδύναμες!

Το Πρωτάθλημα ξεκινούσε τον Οκτώβριο και τελείωνε στο τέλος της σεζόν περίπου τέλη Ιουνίου…

Περιελάμβανε πολλά….μέχρι που σήμερα περιλαμβάνει πάρα πάρα πολλά !!!!

Χειμερινό και Θερινό Πρωτάθλημα (2 εσωτερικούς αγώνες-Ημερίδες μεταξύ των ομάδων με αγωνίσματα άλλοτε κανονικά και άλλοτε διασκεδαστικά και αστεία…)

Καθημερινές σκυταλοδρομίες μεταξύ των 2 ομάδων κατά τη διάρκεια που τα 2 τμήματα άλλαζαν ώρες προπόνησης…

Βαθμολογία…;;;; Φυσικά…βαθμοί από τις παρουσίες…από τις σκυταλοδρομίες…από τα αγωνίσματα των Εσωτερικών Ημερίδων…από τα ατομικά ρεκόρ στους αγώνες…από τα ρεκόρ ομάδας…25άρας και 50άρας πισίνας…MVP εσωτερικών ημερίδων κτλ…

Ώσπου τη σεζόν 2004-2005 έγινε το κολυμβητικό τμήμα του Ο.Φ.Θ.Α…..και φυσικά τους «γονείς» και τη «¨νονά» ακολούθησε και το παιδί που δεν είναι άλλο από το ΧΑΒΑΛΕΔΕΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ…!!!!

Το πρωτάθλημα αυτό μεγάλωνε μέρα με τη μέρα, χρόνο με το χρόνο, ωρίμαζε…ώσπου να πάρει προς το παρόν τη μορφή που έχει σήμερα….

Οι ομάδες αφού πέρασαν από διάφορες φάσεις (κάποια στιγμή τρεις….Καρχαρίες, Δελφίνια, Ξιφίες) και για λόγους συναγωνισμού, είναι και πάλι 2…Καρχαρίες και Δελφίνια…κοινός…συγχώνευση…όπως και η Ελληνική πραγματικότητα..!!!

Η βαθμολογία…από τις παρουσίες, από τις καθημερινές σκυταλοδρομίες, από τα ατομικά ρεκόρ, από τα ρεκόρ ομάδας (25άρας και 50άρας πισίνας), ποινές στις 2 ομάδες και στους αρχηγούς, μεταγραφές !!!

Αγώνες…;;; Χειμερινή και Θερινή Χαβαλέδεια Ημερίδα, Χειμερινό και Θερινό Χαβαλέδειο Πρωτάθλημα καθώς και το Χαβαλέδειο Κύπελο…!!!

…και τώρα τα καλύτερα….

Τα αγωνίσματα…;;; ας το αφήσουμε καλύτερα….από πόδια με σανίδα και κολύμπι με σφουγγάρι και μπάλες, μέχρι υποβρύχιοdolphin και ζευγάρια (δύο- δύο αθλητές).

Στους αγώνες αυτούς συμμετέχουν και οι γονείς…

Να θυμίσουμε κάποια από τα αγωνίσματα των ενηλίκων…25 μ. ελεύθερο τσίπουρο-ελιά-ζαμπόν-κασέρι (κολυμπάω 25 μ. τρώω το κασέρι-ζαμπόν- ελιά και πίνω όσο πιο γρήγορα το τσιπουράκι για να σταματήσει το χρονόμετρο…!!!) ή το 25μ. ελεύθερο με το σφουγγάρι στα πόδια….

Μετά από κάθε αγώνα έξω από το κολυμβητήριο και μπροστά στο γραφείο της ομάδας πραγματοποιείται τεράστιο τσιμπούσι….ψησταριές, πολλά κιλά κρέας, άφθονο ποτό και πολύ κέφι είναι μερικά από τα στοιχεία που κάνουν το πρωτάθλημά μας μοναδικό!!!

Τα έπαθλα για τους νικητές και τους χαμένους…;;; μα φυσικά πρωτότυπα…πατάτες, κρεμμύδια, αυγά, φρούτα, σοκολάτες και πολλά άλλα…

Βραβεύεται κατά καιρούς η καλύτερη κερκίδα, ενώ η κάθε ομάδα, οι αθλητές αλλά και οι γονείς είναι υπεύθυνοι για το εσωτερικό ντύσιμο της ομάδας, την κερκίδα, τα πανό κτλ…

Με τη λήξη της χρονιάς ανακηρύσσεται Πρωταθλήτρια ομάδα αυτή που έχει συγκεντρώσει τους περισσότερους βαθμούς και της απονέμεται  κύπελλο.

 

(αυτά τα λίγα για να θυμούνται οι παλιοί…

…και να μαθαίνουν οι καινούργιοι..!!!)

 

….της ομάδας μας….αλλά και όχι μόνο…!!!

 

 

…και όποιος κατάλαβε…κατάλαβε…

 

 

 

Σύντομα κοντά σας με περισσότερες λεπτομέρειες !!!