2ος πολυνίκης σύλλογος ο Ο.Φ.Θ.Α. σε διασυλλογικούς αγώνες στην Αδριανούπολη6-10-2014.

001Το γεγονός ότι οι Τούρκοι επίσημοι στο τέλος των αγώνων έδωσαν εγκάρδια συγχαρητήρια στους προπονητές και στους συνοδούς του Ο.Φ.Θ.Α για την εμφάνιση των αθλητών μας (όλοι έγιναν κάτοχοι μεταλλίων), αποτελεί την καλύτερη απόδειξη για την καταπληκτική εμφάνιση της κολυμβητικής αποστολής στην Αδριανούπολη (EDIRNE) της Τουρκίας το Σαββατοκύριακο 25 και 26 Οκτώβρη 2014.
Και δεν είναι μόνο η πληθώρα των μεταλλίων που κατέκτησαν οι κολυμβητές του Ο.Φ.Θ.Α. 59 μετάλλια: (26 χρυσά – 13 ασημένια – 10 χάλκινα), ούτε και το κύπελλο του δεύτερου καλύτερου συλλόγου σε βαθμολογία (!!) χωρίς μάλιστα να συμμετέχουν καθόλου κατηγορίες 9-12 ετών που υπολογίζονταν στη βαθμολογία, όσο το πάθος των παιδιών για ωραίους αγώνες ειδικά στα ομαδικά αγωνίσματα, όπου σε όλα ήταν χρυσοί νικητές και στα κορίτσια και στα αγόρια!
Η περίοδος προπονήσεων είναι ακόμη πρώιμη και γι αυτό δεν ήταν αναμενόμενη μια τόσο καλή εμφάνιση, σύμφωνα με τους προπονητές μας. Ωστόσο, η ψυχολογία και η όρεξη για αγώνες ειδικά στο εξωτερικό πολλές φορές ανατρέπουν προς το θετικό τις αγωνιστικές προβλέψεις, όπως και έγινε στους αγώνες αυτούς.
Δεν έλειψαν και τα λάθη από την πλευρά των διοργανωτών, καθώς οι δύο άδικες ακυρώσεις (της Ειρήνης Μπράμου στα 50μ ύπτιο και του Παναγιώτη Μπαδάνη στα 200μ Μικτή Ατομική), στέρησαν την αποστολή μας από δύο ακόμη μετάλλια. Ένα ακόμη λάθος ήταν και η εκ παραδρομής λαθεμένη αναγραφή της επίδοσης στα 200μ Μικτή Ατομική του Δημοσθένη Μιχαλεντζάκη σε 5΄37΄΄07 αντί για 2΄37΄΄07 που θα του έδινε 1 ακόμη μετάλλιο, το χάλκινο.
Παρ΄όλα αυτά ήταν συγκινητική η προσπάθεια των Τούρκων να βελτιωθούν και οργανωτικά και τεχνικά.

Οι 18 κολυμβητές του ΟΦΘΑ που συμμετείχαν στους αγώνες της Αδριανούπολης έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι και με την αγωνιστική τους εμφάνιση και με την γνωριμία τους με διαφορετική πολιτιστική αλλά και γευστική κουλτούρα που χαρακτηρίζει τη γείτονα χώρα.

Τα ονόματά τους αλλά και τα μετάλλια (ατομικά ή ομαδικά) που κατέκτησαν ακολουθούν:
1. Τυλιγαδάς Αργύρης(5 χρυσά μετάλλια)
2. Καδόγλου Μαρίνα(5 χρυσά)
3. Σταυρακίδου Χριστίνα(5 χρυσά)
4. Μπαδάνης Παναγιώτης(4 χρυσά μετάλλια)
5. Τσιπλάκης Χρήστος(3 χρυσά-3 ασημένια)
6.Μπαδάνη Μαρίνα(3 χρυσά-1 ασημένιο-1 χάλκινο)
7. Βολτέζου Θάλεια(3 χρυσά-1 ασημένιο)
8. Κώτα Δέσποινα(3 χρυσά)
9. Στούρας Γιάννης(2 χρυσά- 1 ασημένιο)
10. Μιχαλεντζάκης Δημοσθένης(2 χρυσά-3 χάλκινα)
11. Μπράμου Ειρήνη(2 χρυσά)
12. Δραμαλίδου Αγγελίνα(1 χρυσό-2 ασημένια)
13. Λασκαρέλης Γρηγόρης(1 χρυσό-1 ασημένιο-1 χάλκινο)
14. Νίγδελη Άννα(2 ασημένια-1 χάλκινο)
15. Παπαδόπουλος Δήμος(2 ασημένια-1 χάλκινο)
16. Καραφυλλίδης Πρόδρομος(1 ασημένιο)
17. Αγοράκη Ξανθή(1 χάλκινο)
18. Ασλανίδης Παναγιώτης(1 χάλκινο)

Προπονητικά την αποστολή υποστήριξε ο Γιώργος Τυλιγαδάς και 3μελής αντιπροσωπεία από το Δ.Σ. του ΟΦΘΑ, ο έφορος της αγωνιστικής κ. Γιάννης Μπράμος, ο έφορος προαγωνιστικής και ακαδημιών κ. Παντελής Αγοράκης και η έφορος της πισίνας εκμάθησης κ. Ευγενία Τσιουλπά.
Στο τέλος των αγώνων υπήρξε συνάντηση των υπευθύνων των τούρκικων συλλόγων και της επίσημης Τουρκικής Ομοσπονδίας Κολύμβησης με τους προπονητές και τους συνοδούς των ελληνικών ομάδων (Νηρέα Ορεστιάδας, Ο.Φ.Θ. Αλεξανδρούπολης , Ν.Ο.Αλεξανδρούπολης και Μ.Γ.Σ. Εθνικός Αλεξανδρούπολης ) όπου συζητήθηκε το ενδεχόμενο αθλητικής συνεργασίας και οργάνωσης αγώνων. Ας μην ξεχνάμε ότι ο αθλητισμός ενώνει τους λαούς, όπως απαιτεί και το ολυμπιακό ιδεώδες. Εξάλλου ήταν η πρώτη φορά που στο ίδιο λεωφορείο συνυπήρχαν οι αποστολές και των τριών ομάδων της Αλεξανδρούπολης, βάζοντας τα θεμέλια για μελλοντική συνεργασία και των τριών συλλόγων.
Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους κολυμβητές και τις κολυμβήτριες των συλλόγων Νηρέα Ορεστιάδας – Ν.Ο.Αλεξανδρούπολης – Μ.Γ.Σ. Εθνικός Αλεξανδρούπολης για τις σημαντικές επιδόσεις στα αγωνίσματα που συμμετείχαν.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΦΘΑ
ΤΟ Δ.Σ.

 

αποτελέσματα

http://www.edirnegenclikspor.com/wp-content/uploads/2014/10/25-26-ekim-cumhuriyet-kupas%C4%B1-toplu-sonuc.pdf

Leave a reply