Αγώνες Αγίας Βαρβάρας – Δράμα 2010

                                                                                   Αλεξανδρούπολη       13 – 12 – 2010

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε ολοκληρώθηκε στη Δράμα η Διασυλλογική διοργάνωση Αγίας Βαρβάρας που διοργανώνει κάθε χρόνο ο τοπικός σύλλογος. Στους αγώνες έλαβαν μέρος 16 συνολικά σωματεία από τη Β. Ελλάδα με 300 περίπου αθλητές.

Η ομάδα μας που συμμετείχε με 32 κολυμβητές-τριες  (5 ασθενείς και άλλες 5 απουσίες λόγω περιορισμού) κατέλαβε την 3η τελικά θέση στη γενική κατάταξη των συλλόγων με 34 συνολικά μετάλλια (9 χρυσά, 12 ασημένια και 13 χάλκινα μετάλλια). Μια γλυκόπικρη γεύση έμεινε στο τέλος των αγώνων για την ομάδα μας, καθώς οι περισσότερες δεύτερες θέσεις κρίθηκαν στις λεπτομέρειες, στερώντας μας έτσι τη 2η θέση στη γενική κατάταξη.

Στα αξιοσημείωτα των αγώνων

  • η μεγάλη δυσαρέσκεια των περισσοτέρων σωματείων για την άδικη φετινή διοργάνωση όπου επέτρεπε στον διοργανωτή σύλλογο να κολυμπά χωρίς περιορισμούς αθλητών καιαγωνισμάτων, με τις σειρές να διεξάγονται στα μέτρα τους και με το πρωτάκουστο… να μπορεί στα ομαδικά αγωνίσματα η μια και μοναδική ομάδα της να ανεβαίνει ταυτόχρονα σε περισσότερα από ένα σκαλιά του βάθρου!!!
  • Το μέτριο γενικά επίπεδο των αγώνων καθώς έλαβαν μέρος μόνο 16 σωματεία
  • Και το σημαντικότερο η απίστευτη ελαστικότητα της επιτροπής αγώνων όπου έκανε τα στραβά μάτια σε δεκάδες ακυρώσεις τουλάχιστον για τις ηλικίες 11 και 12 ετών (όπου τα παιδιά οφείλουν να γνωρίζουν τους κανονισμούς)

Οι αγώνες αυτοί ήταν μόλις η πρώτη επίσημη διοργάνωση για τη φετινή χρονιά για τη «φρέσκια» και γεμάτη νέους αθλητές της προαγωνιστικής μας ομάδα, που προπονείται μόλις 2 μήνες!

Τα περιθώρια βελτίωσης, το αρχάριο επίπεδο πολλών καινούργιων παιδιών, σε συνδυασμό με τους μεγαλύτερους και πιο έμπειρους κολυμβητές, την όρεξη για δουλειά, τις εμπειρίες που αποκόμισαν και τη δίψα για διάκριση είναι αρκετά ώστε αυτή η προαγωνιστική ομάδα να βελτιώνεται συνεχώς και να παρουσιάζεται σε κάθε της αγώνα και καλύτερη!

Η αποστολή ολοκληρώθηκε με μια βόλτα στην πραγματικά υπέροχη Ονειρούπολη και το χωριό του Αϊ Βασίλη, προκαλώντας σε όλους μας ανάμεικτα συναισθήματα χαράς από τη μια… και μελαγχολικών ερωτηματικών από την άλλη για το ΓΙΑΤΙ η δική μας πόλη δεν έχει να παρουσιάσει κάτι ανάλογο!

Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ στην υπέροχη κερκίδα των γονέων μας που πραγματικά συμπαραστέκονται στις προσπάθειες όλων των παιδιών και της ομάδας μοναδικά, ζώντας τους αγώνες με τη δική τους αγωνία και ένταση!