Διοικητικό Συμβούλιο – Εσωτερικός Κανονισμός .

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ο ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ στις 13 Δεκεμβρίου 2014 ημέρα Σάββατο θα πραγματοποιήσει τον ετήσιο χορό του σε αίθουσα του Ξενοδοχείου Thraki Palace . Η εκδήλωση περιλαμβάνει Ζωντανή ορχήστρα απεριόριστο φαγητό σε πλούσιο μπουφέ και απεριόριστη κατανάλωση ποτού. Σύντομα θα μπορείτε να προμηθευτείτε προσκλήσεις από το Γραφείο του Ο.Φ.Θ.Α. στο Νέο Κλειστό Κολυμβητήριο της Αλεξ/πολης. Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα. Το Δ.Σ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΡΟΥΣΣΙΔΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: 

ΤΕΡΖΕΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ  

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ – ΥΠ.  ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ: 

ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΕΙΔΙΚΟΣ  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ :

ΣΑΪΡΗΣ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΗΣ

ΤΑΜΙΑΣ  – ΓΕΝΙΚΟΣ ΕΦΟΡΟΣ :

ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΕΦΟΡΟΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ :  

ΣΑΡΜΙΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ 

ΕΦΟΡΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΙΣΙΝΑΣ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ   : ΑΛΕΞΑΚΗΣ  ΚΩΝ/ΝΟΣ

ΕΦΟΡΟΣ ΠΡΟ-ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ: 

ΤΖΟΥΒΑΡΑ ΖΩΗ 

ΕΦΟΡΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ  :

 ΑΓΟΡΑΚΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ

 

 

 

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ Ο.Φ.Θ.Α.

 

 1. Ο στόχος της ομάδας είναι ο μαζικός αθλητισμός στις μικρές ηλικίες και ο πρωταθλητισμός σε κάθε επίπεδο στις αγωνιστικές κατηγορίες. Σαν δευτερεύων στόχος οριοθετείται η καλλιέργεια του χαρακτήρα και η βελτίωση της κοινωνικότητας, όπως και η ανάπτυξη της ευγενούς άμιλλας.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

1α. Εθνικό επίπεδο

Συμμετοχή και διάκριση των αθλητών και αθλητριών του συλλόγου στους πανελλήνιους αγώνες κατηγοριών και ανδρών – γυναικών.

1β. Διεθνές επίπεδο

Συμμετοχή αθλητών και αθλητριών στην εθνική ομάδα. Διάκριση σε μεγάλες διοργανώσεις με είσοδο στους τελικούς.

 1. Συμμετοχή αθλητών και αθλητριών στην αγωνιστική ομάδα.

2α.Στην αγωνιστική ομάδα δεν μετέχουν όλοι οι αθλητές του συλλόγου οι οποίοι ηλικιακά ανήκουν σε αυτή.

 2β.Η επιλογή των αθλητών που θα μετέχουν ή θα συνεχίσουν να μετέχουν στην αγωνιστική ομάδα γίνεται με βάση τα παρακάτω κριτήρια:

 • Εισήγηση του προπονητή στην αρχή της αγωνιστικής περιόδου.
 • Επιθυμία του αθλητή-τριας
 • Δυνατότητα παρακολούθησης του προγράμματος

 2γ. Όταν κάποιος κολυμβητής-τρια κατακτά όριο, έχει υποχρέωση συμμετοχής στους Χειμερινούς και Πανελλήνιους αγώνες.

 1. Εμφάνιση

Οι αθλητές και αθλήτριες έχουν υποχρέωση να έχουν ομοιόμορφη εμφάνιση στις αθλητικές διοργανώσεις (Φόρμες, μπλουζάκια, σκουφάκια κ.λ.π.)

 1. Μεταγραφές

Η ομάδα έχει την υποχρέωση να αποδεσμεύσει όποιον αθλητή  επιθυμεί να φύγει, με την προϋπόθεση ότι δεν υπάρχουν οικονομικές εκκρεμότητες.

Κάθε κολυμβητής που προπονείται με τον σύλλογό μας για τα χρώματα κάποιας άλλης ομάδας έχει την υποχρέωση να καταβάλει μηνιαία την διπλάσια συνδρομή! Τα χρήματα από το επιπλέον αυτό κόστος θα ενισχύουν οικονομικά τους κολυμβητές-τριες της ομάδας μας στα Πανελλήνια πρωταθλήματα.

Η επιστροφή και επανένταξη στον ΟΦΘΑ, αθλητών-τριών που αποδεσμεύτηκαν από την ομάδα (ύστερα από αίτησή τους) θα γίνεται με τον ακόλουθο τρόπο:

 • Αίτηση του ενδιαφερόμενου αθλητή-τριας,
 • Γνωμάτευση της αιτήσεως από τα μέλη της επιτροπής μεταγραφών (εννέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και δύο προπονητών του αγωνιστικού τμήματος, σύνολο έντεκα μέλη),
 • Η επιστροφή του αθλητή-τριας θα γίνεται δεκτή ύστερα από μυστική ψηφοφορία των μελών της επιτροπής μεταγραφών και την θετική ψήφο των έξι τουλάχιστον από τα έντεκα μέλη.

 

 1. Συνδρομές – οικονομικές υποχρεώσεις – κίνητρα
 • – Η συνδρομή  της αγωνιστικής ορίζεται στα 40 € μηνιαίως ενώ οι ιατρικές μετρήσεις του κ. Αντωνακάκη, η συνδρομή του γυμναστηρίου για όλη τη χρονιά καθώς και οι μετρήσεις γαλακτικού οξέως είναι εκτός συνδρομής και το ποσό τους προκαταβάλεται. Οι οικονομικές υποχρεώσεις για το αγωνιστικό ισχύουν για έντεκα μήνες ανεξάρτητα από τις παρουσίες του κάθε κολυμβητή.

–          Η αγωνιστική ομάδα πραγματοποιεί ένα camp προετοιμασίας κάθε κολυμβητική  περίοδο, με οικονομική επιβάρυνση των αθλητών.

 • Οι κολυμβητές-τριες της ομάδας οι οποίοι κατά την προηγούμενη χρονιά κέρδισαν μετάλλιο σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα αγωνιστικών κατηγοριών ή ήταν μέλη Εθνικών και Προεθνικών ομάδων απαλλάσσονται από τη μηνιαία συνδρομή.

 

– Οι προπονητές θα πριμοδοτούν με το ποσό των 500 ευρώ συνολικά, όλους τους κολυμβητές-τριες της ομάδας που θα συμμετέχουν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών-γυναικών.

– Το Δ.Σ. θα πριμοδοτεί όλους τους κολυμβητές-τριες της ομάδας που θα συμμετέχουν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών-γυναικών, στα Πρωταθλήματα των κατηγοριών, τεχνικής και ανοιχτής θάλασσας με ποσό που θα προκύπτει στο τέλος κάθε χρονιάς και ανάλογα με τα έσοδα από τις εκδηλώσεις της ομάδας. Κολυμβητής-τρια που θα συμμετέχει σε περισσότερα από ένα πρωταθλήματα θα πριμοδοτείται αντίστοιχα.

Οι κολυμβητές-τριες έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν το πλέον συμφέρον  (εφ άπαξ) από τα παρακάτω:

 • Εθνική ομάδα
 • Όριο προεθνικής ανδρών – γυναικών 200 ευρώ (€)
 • Συμμετοχή στην εθνική ανδρών – γυναικών 300 ευρώ (€)
 • Συμμετοχή σε Πανευρωπαϊκούς 300 ευρώ(€)
 • Συμμετοχή σε παγκόσμιο Πρωτάθλημα 400 ευρώ(€)
 • 8άδα σε πανευρωπαϊκό ανδρών – γυναικών 700 ευρώ(€)
 • 8άδα σε παγκόσμιο 800 ευρώ(€)
 • Συμμετοχή σε Ολυμπιάδα 1000 ευρώ(€)
 • 8άδα σε Ολυμπιάδα 2000 ευρώ(€)
 • Τα παραπάνω ισχύουν και για τις σκυταλοδρομίες σε ποσοστό 50% του αντίστοιχου ποσού
 • Για άλλες ιδιαίτερα σημαντικές επιτυχίες σε σημαντικές διεθνείς διοργανώσεις, ο σύλλογος επιβραβεύει τους κολυμβητές-τριες με επιπλέον οικονομικές παροχές ανάλογα με την περίπτωση.

Σημείωση

 1. Όλες οι παραπάνω παροχές ισχύουν μόνο για τους αθλητές οι οποίοι ανήκουν , προπονούνται με την ομάδα και ακολουθούν το πρόγραμμα του προπονητή της ομάδας, σε κάθε άλλη περίπτωση δεν υπάρχει καμία υποχρέωση και καμία δέσμευση του συλλόγου εκτός αν συντρέχουν ιδιαίτεροι  λόγοι και υπάρχει σχετική γραπτή πρόταση του προπονητή.
 2. Η ομάδα μπορεί να προπονήσει αθλητή ή αθλήτρια που ανήκει σε άλλο σύλλογο, μόνο κατά περίπτωση, με ταυτόχρονα σύμφωνη απόφαση της διοίκησης και του προπονητή.
 3. Αποστολές αγώνων

Σε κάθε περίπτωση οι αθλητές απαγορεύεται να έχουν μαζί τους στις αποστολές (αγώνες ή camp προετοιμασίας) κινητά τηλέφωνα (κυψελιδικά) ή οποιοδήποτε είδος παιχνιδιού (βιντεοπαιχνίδια, επιτραπέζια, τραπουλόχαρτα κτλ), εκτός και αν υπάρχει διαφορετική απόφαση του προπονητή ή του Δ. Σ.

 

ΠΡΟ-ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

 1. Συμμετοχή αθλητών και αθλητριών στην προ-αγωνιστική ομάδα.

 Για τους κολυμβητές του Προαγωνιστικού θα υπάρχουν 2 τμήματα στα ωράρια 17.30-18.45  & 18.45-20.30

Στην προ-αγωνιστική ομάδα  μετέχουν όλοι οι αθλητές του συλλόγου οι οποίοι ηλικιακά ανήκουν σε αυτή (9,10, 11 και 12 ετών) και που προπονούνται στο ωράριο της προ-αγωνιστικής ομάδας.

 

 1. Εμφάνιση

– Οι αθλητές και αθλήτριες έχουν υποχρέωση να έχουν ομοιόμορφη εμφάνιση στις αθλητικές διοργανώσεις (Φόρμες, μπλουζάκια, σκουφάκια κ.λ.π.)

 1. Μεταγραφές

Στην κατηγορία αυτή (ηλικίες 10, 11 και 12 ετών) η αποδέσμευση των αθλητών γίνεται  και χωρίς την συγκατάθεση της ομάδας.. Αθλητής ηλικίας μέχρι δώδεκα (12) ετώv, χρovoλoγικά και όχι ημερoλoγιακά, έχει τo δικαίωμα vα μεταγραφεί, χωρίς τη συvαίvεση τoυ σωματείoυ τoυ, σε σωματείo της πρoτίμησής τoυ. Τo δικαίωμα αυτό μπoρεί vα ασκηθεί μόvo μια φορά.

 1. Συνδρομές – οικονομικές υποχρεώσεις – κίνητρα
 • Η συνδρομή για το τμήμα των προ-αγωνιστικών ορίζεται στα 30 € μηνιαίως. Στην τιμή περιλαμβάνεται και εξοπλισμός της ομάδας.
 • Οι οικονομικές υποχρεώσεις για την προ-αγωνιστική κατηγορία ισχύουν για δέκα μήνες (Σεπτέμβριος – Ιούνιος) ανεξαρτήτως παρουσιών.
 • Όλοι οι αγώνες κατά τη διάρκεια της χρονιάς αποτελούν υποχρέωση των γονέων.
 • Στόχος της προαγωνιστικής ομάδας θα είναι να πραγματοποιεί μια φορά το χρόνο ένα camp προετοιμασίας στο εσωτερικό ή το εξωτερικό.
 • Το Δ.Σ. θα πριμοδοτεί όλους τους κολυμβητές-τριες της προαγωνιστικής ομάδας που θα συμμετέχουν στους θερινούς αγώνες με ποσό που θα προκύπτει στο τέλος κάθε χρονιάς και ανάλογα με τα έσοδα από τις εκδηλώσεις της ομάδας.
 1. Αποστολές αγώνων

– Σε αποστολές της ομάδας οι αθλητές υποχρεούνται να ακολουθούν το πρόγραμμα και τις οδηγίες της ομάδας και των προπονητών.

 

ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ

 1. Συμμετοχή αθλητών και αθλητριών στις ακαδημίες.

     – – Για τους κολυμβητές της Ακαδημίας θα υπάρχουν 2 προπονήτριες-τές στα ωράρια 17.30-18.30 & 18.30-19.30.

– – Στις ακαδημίες μετέχουν όλοι οι αθλητές του συλλόγου οι οποίοι ηλικιακά ανήκουν σε αυτή (6,7,8 και 9 ετών), και που προπονούνται στο ωράριο των ακαδημιών.

 1. Συνδρομές – οικονομικές υποχρεώσεις – κίνητρα
 • – Η συνδρομή για το τμήμα των ακαδημιών ορίζεται στα 25 € μηνιαίως.  Η συνδρομή για τα 2 πεντάμηνα(Σεπτ-Ιαν και Φεβρ-Ιούν) καθορίζεται στα 100€ το καθένα.
 • Οι οικονομικές υποχρεώσεις για τις ακαδημίες ισχύουν για δέκα μήνες (Σεπτέμβριος – Ιούνιος) ανεξαρτήτως παρουσιών.
 • Οι ηλικίες της Ακαδημίας θα πραγματοποιούν προπονήσεις κατά τις εορτές των Χριστουγέννων και του Πάσχα.
 • Οι Ακαδημίες συμμετέχουν σε 2 με 3 εκδηλώσεις – αγώνες της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας &Θράκης με οικονομική επιβάρυνση των γονέων.

– Για την ομοιόμορφη παρουσία των αθλητών της ακαδημίας θα υπάρχει ανάλογη έκθεση προϊόντων .

ΜΙΚΡΗ ΠΙΣΙΝΑ

 1. Συμμετοχή αθλητών και αθλητριών στη μικρή πισίνα.

1α.Στη μικρή πισίνα μετέχουν όλοι οι αθλητές του συλλόγου οι οποίοι ηλικιακά ανήκουν σε αυτή (4, 5, 6 και άνω) και που προπονούνται στο ωράριο της μικρής πισίνας.

 1. Συνδρομές – οικονομικές υποχρεώσεις – κίνητρα
 • Η συνδρομή για τη μικρή πισίνα ορίζεται στα 20 € μηνιαίως (τα δυο αδέρφια 30 €).
 • Οι οικονομικές υποχρεώσεις για τη μικρή πισίνα ισχύουν για δέκα μήνες (Σεπτέμβριος – Ιούνιος) αναλόγως των  παρουσιών.

–  Κατά τη διάρκεια της σεζόν θα πραγματοποιούνται πάρτι -γιορτούλες για τα τμήματα της μικρής πισίνας, με πολλές εκπλήξεις, καθώς και επιλογή παιδιών για τη μεταφορά τους στη μεγάλη πισίνα και τη συγκρότηση της ακαδημίας.

–    – Σημείωση:

Όταν από τα δύο αδέρφια, το ένα προπονείται σε μεγαλύτερο τμήμα από το δεύτερο, η συνολική συνδρομή υπολογίζεται με τη συνδρομή των 2 παιδιών του τμήματος του μεγαλύτερου παιδιού. Για κάθε παιδί πάνω από δύο αδέρφια (πολύτεκνες οικογένειες), που προπονείται σε οποιοδήποτε τμήμα, η συνδρομή είναι μηδενική (δωρεάν).

 1. Αποφάσεις Δ.Σ.

–     – Για όποια θέματα δεν καλύπτονται από τον παρόντα κανονισμό, ή που χρήζουν άμεσης τροποποίησης, το Δ. Σ. με ή χωρίς την εισήγηση των προπονητών μπορεί να πάρει αποφάσεις άμεσα εφαρμοστέες.